A csoda odabent van

A Laborkaland Online egy mindenki számára hozzáférhető, online kémiaverseny, amelynek feladatait a mindennapi életből vettük, és amelynek során olyan középiskolás diákok részvételi számítunk, akiket érdekel, hogyan működik a világ körülöttünk! A feladatokat egy rövid regisztráció után lehet megoldani, és mindenki továbbmegy, éppen ezért senki se adja fel!

Miért indult el a verseny?

Évek, évtizedek óta súlyos problémát jelent a magyar oktatásban a természettudományi tantárgyak, azon belül is a kémia rendkívüli népszerűtlensége. 2007-ben mindössze 4 kémiatanár végzett az ország összes tanárképző intézményében. A munkaerőpiacon ezzel szemben rendkívül nagy kereslet mutatkozik a képzett kémikusok iránt a vegyipar szinte összes területén. Ennek érdekében egy interaktív, az élménypedagógiára épülő oktatási programot szerveztünk! Kitaláltuk a Laborkaland elnevezést, mottónak pedig A csoda odabent van jelmondatot választottuk – utalván a kémia mágikus világára.  Kémikusokból, vegyészekből, kémiatanárokból és kommunikációs szakemberből álló csapatunk modern pedagógiai programot alkotott, felépítettük az Öveges professzor szellemiségét idéző demonstratív és szemléletes kísérleteinket, amelyek a laboratóriumi vizsgálatainkat is igen látványosan, ám mindenki számára érthetően mutatják be.

Miért érdemes végigcsinálni?

A fődíj: látogatás egy igazi vizsgálólaboratóriumban a Laborkaland oktatási nap során, ahol a legmodernebb berendezéseket is ki lehet próbálni, majd a Csodák Palotájában érdekes kémiai kísérletek várják a nyerteseket.

A Laborkaland elindítója

A WESSLING Tudásközpont egy szupermodern, a 21. század kívánalmainak mindenben megfelelő akkreditált laboratórium és kutatóintézet Újpest szívében. Gyors, pontos, megbízható és pártatlan vizsgálatainkkal állunk partnereink szolgálatára. Piacvezető laboratóriumunk 25 éves tapasztalattal, modern gépparkkal és komplex szolgáltatásokkal rendelkezik: akkreditált vizsgálataink mellett ügyfeleink igényéhez szabva jogi, technológiai és minőségügyi tanácsadást nyújtunk. Szolgáltatási körünk egyedülálló, ahogyan az is, hogy három nagy területen: a környezetvédelemben, az élelmiszer-biztonságban és az egészségvédelemben egyaránt végzünk vizsgálatokat. Munkatársaink szakértelme, elhivatottsága garantálja cégünk hitelességét és az élet minőségének szolgálatát.

Hogyan lehet versenyezni?

 A honlapon található tartalmak egy része szabadon böngészhető. Van, ahova legalább „Vendég”-ként be kell lépni (pl. Galéria), viszont ahhoz, hogy valaki elinduljon a Laborkaland Online versenyen, kötelező regisztrálni. A regisztráció és az egész program természetesen mindenki számára ingyenes!

Ki vehet részt a Laborkalandon?

Minden olyan középiskolás tanuló, akit legalább egy kicsit érdekel, hogy a világ miként működik körülöttünk. Nem kell ötösnek lenni kémiából! Nem zseni kémikusokat keresünk, hanem azt szeretnénk, ha a diákok rácsodálkoznának az egyszerű hétköznapi történetekre, és rádöbbennének,  hogy mennyi bajt, problémát lehet elkerülni vagy megoldani, ha ismerjük a kémia, fizika, biológia törvényeit!

Last modified: Monday, 8 October 2018, 11:51 AM