Portálhírek

Hogyan mérik a mikroműanyagot?

 
Picture of Admin User
Hogyan mérik a mikroműanyagot?
by Admin User - Friday, 22 February 2019, 4:51 PM
 

Kedves Versenyzők! Az utolsó fordulónkban annak járunk utána, hogy vajon mennyi mikroműanyag szennyezheti vizeinket. Milyen környezetvédelmi kihívásokkal kell szembenéznünk a jövőben? Betekintést nyerhetünk abba a titkos világba, ahol a mikroműanyag-mintákat begyűjtik, mérésre előkészítik, a végén pedig meghatározzák, hogy milyen típusú műanyagok mekkora mennyiségben vannak jelen környezetünkben. 

Azok, akik a Laborkaland versenye során szorgalmasan megoldották a feladatokat, átfogó képet kaphattak a környezetvédelem egyik legnagyobb aktuális kihívásáról. Közelebbről megismerhették a műanyagok természetét, előállítását, felhasználását. Feladataink kapcsán elgondolkodhattak mindazon, hogy a műanyageszközök ugyan nélkülözhetetlenek a mindennapi életünkben, ám szemétként komoly problémát okoznak.

A most felnövő generáció feladata, hogy a műanyag felhasználást ésszerűsítse,  környezetvédelmi szempontok alapján az újrahasznosítást elősegítse, és nem utolsó sorban a már szemétként, szennyezésként kikerült műanyagot begyűjtse és felhasználja.

Jó munkát kívánunk az utolsó fordulóra!