Laborkaland

A Laborkaland Online egy mindenki számára hozzáférhető internetes kémiaverseny, amelynek feladatait a mindennapi életből vettük, és amelynek során olyan középiskolás diákok részvételi számítunk, akiket érdekel, hogyan működik a világ körülöttünk! A feladatokat egy rövid regisztráció után lehet megoldani. A fődíj: látogatás egy igazi vizsgálólaboratóriumban a Laborkaland oktatási nap során, ahol a legmodernebb berendezéseket is ki lehet próbálni, majd a Csodák Palotájában érdekes kémiai kísérletek várják a nyerteseket.

A Laborkaland program legfőbb célja, hogy népszerűsítse a kémiát, megmutassa, hogy a csoda odabent van, a laboratóriumban, a fantasztikus, modern berendezésekben, de leginkább a kémikusok fejében.

A Laborkaland szervezői azt szeretnék, ha minél több olyan diák jutna el a programra, akiknek az iskolában kevesebb lehetőségük adódik kísérletezni, és akik ugyan érdeklődnek a kémia iránt, ám testközelből még nem tapasztalták meg, micsoda élményt jelent elválasztani egymástól az anyagokat (kromatográfia), kideríteni, milyen káros összetevők vannak az élelmiszerekben, vagy milyen anyagok szennyezik vizeinket.

A Laborkaland immár hagyomány, az immár negyedikéve, hetedik alkalommal meghirdetett program során az online versenybe diákok ezrei kapcsolódtak be, több százan jártak a laboratóriumi interaktív oktatónapon.

Az idén nyomozásra várjuk a középiskolás diákokat! A kémia segítségével járunk utána a történelem rejtélyes eseteinek – járványoknak, különös megbetegedéseknek, bűnügyeknek.

Idén is Szimat kutyus lesz a résztvevők segítségére.

Last modified: Monday, 6 November 2017, 1:02 PM