Laborkaland

A Laborkaland Online egy mindenki számára hozzáférhető internetes kémiaverseny, amelynek feladatait a mindennapi életből vettük, és amelynek során olyan középiskolás diákok részvételi számítunk, akiket érdekel, hogyan működik a világ körülöttünk! A feladatokat egy rövid regisztráció után lehet megoldani. A fődíj: látogatás egy igazi vizsgálólaboratóriumban a Laborkaland oktatási nap során, ahol a legmodernebb berendezéseket is ki lehet próbálni, majd a Csodák Palotájában érdekes kémiai kísérletek várják a nyerteseket.

A Laborkaland program legfőbb célja, hogy népszerűsítse a kémiát, megmutassa, hogy a csoda odabent van, a laboratóriumban, a fantasztikus, modern berendezésekben, de leginkább a kémikusok fejében.

A Laborkaland szervezői azt szeretnék, ha minél több olyan diák jutna el a programra, akiknek az iskolában kevesebb lehetőségük adódik kísérletezni, és akik ugyan érdeklődnek a kémia iránt, ám testközelből még nem tapasztalták meg, micsoda élményt jelent elválasztani egymástól az anyagokat (kromatográfia), kideríteni, milyen káros összetevők vannak az élelmiszerekben, vagy milyen anyagok szennyezik vizeinket.

A Laborkaland immár hagyomány, az immár harmadik éve, hatodik alkalommal meghirdetett program során az online versenybe diákok ezrei kapcsolódtak be, több százan jártak a laboratóriumi interaktív oktatónapon.

A Laborkaland idei fordulója, a Laborintus még talán az eddigieknél is több izgalmat kínál a versenyzőknek: időutazást, találkozást nagy kémikusokkal, szabadulást a laborintusból, na meg persze rengeteg feladatot, amelyeket sikeresen megoldva még az alkimisták legfőbb álmát, az aranycsinálás titkát is megtudják!